Overal op internet kom je reclames tegen van gezonde of sportdranken of voeding. Van gezonde energie dranken tot proteïne shakes. Iedereen heeft wel eens de verleiding om proteïne te kopen, maar waar kan je nou proteïne kopen? Wat zijn betrouwbare en functionele proteïne shakes of snacks? Je hebt bijvoorbeeld xxlnutrition, Body&Fit, MyProtein en zo kan je nog wel even doorgaan.

Het verschil tussen creatine en proteïne

Creatine en proteïne zijn twee aminozuren. Zowel creatine als proteïne kunnen worden gebruikt als voedingssupplementen om de spiermassa en kracht te vergroten. Ze worden allebei als eiwitten binnenin het lichaam geproduceerd. Creatine is betrokken bij de aanvulling van energie. Eiwitten zijn belangrijk bij het bouwen van structuren en het functioneren van het lichaam. Het grootste verschil tussen deze twee is dat creatine de prestaties van spieren verbetert, terwijl eiwit (proteïne) helpt om spieren te herstellen na het trainen.

Proteïne kopen

Proteïne kopen doe je bij verschillende winkels dit kan zowel online als in fysieke winkels. Dit maakt het ook makkelijker om proteïne te kopen. Ben jij benieuwd naar de verschillen en waar je allemaal rekening mee dient te houden? Raadpleeg dan online de mogelijkheden zodat je een goede keuze maakt.

Praz

Praz is de nummer 1 in meal prep fitness maaltijden. Ze willen ervoor zorgen dat je je sportdoelen behaalt met de juiste voeding of je nou wilt droogtrainen, afvallen, spiermassa wil aankomen of je conditie wil verbeteren bij Praz heb je voor elke categorie maaltijden. Het scheelt heel veel tijd en moeite om het te bestellen in plaats van zelf maken.

Wat zijn goede sport maaltijden?

Zelf kan ik 3 maaltijden bedenken die erg goed zijn voordat je gaat sporten. Denk bijvoorbeeld aan volkorenpasta met kip en roerbakgroente of zilvervliesrijst met kip en roerbakgroente of een omelet met brood. Deze sportmaaltijden zijn rijk aan groente en eiwitten. Dit is precies wat je nodig hebt om goed te kunnen sporten, maar denk wel aan dat je ruim van tevoren eet.

Welke voeding bij sporten

Naast sport maaltijden is het belangrijk om naast die maaltijden nog tussendoortjes te hebben. Wat vooral belangrijke voeding is zijn veel groente en fruit, kies voor volkoren producten, eet minder vlees en kies in plaats daarvan vaker voor plantaardig, eet en drink voldoende halfvolle zuivel, zoals melk, yoghurt en kaas, eet iedere dag een handje ongezouten noten. Noten zijn namelijk supergezond.

Sportmaaltijden bestellen

Sport maaltijden kun je ook online bij verschillende leveranciers bestellen. Je kan natuurlijk ook zelf bepaalde maaltijden samenstellen door middel van recepten die je online kunt vinden. Je kan bepaalde abonnementen afsluiten zodat je elke maand of week maaltijden binnenkrijgt.

 

Leave a Comment on Alles wat je moet weten over sportmaaltijden

Geef een reactie