Bij sommige landen is het verplicht om een visum te hebben voordat er naar dat land gereisd kan worden. Een visum is een stempel of sticker gegeven van de overheid. Het laat zien dat iemand het recht en de toestemming heeft om het land binnen te komen. Het is de verantwoordelijkheid van de reiziger om een visum op tijd aan te vragen, anders is het niet mogelijk om naar het land te reizen. Wat wil de overheid van iemand weten om een visum te geven? En hoe werkt het aanvragen van een visum? Dat lees je hier.

Waarom een visum

Zoals al gezegd, is een visum een symbool dat de reiziger het land binnen mag komen. Er zijn verschillende landen waarbij een visumplicht niet geldt. Dit zijn alle landen binnen de Europese Unie (behalve Ierland en Groot- Brittannië), Liechtenstein, Noorwegen, IJsland en Zwitserland. Binnen deze landen geldt namelijk een Schengen-visum. Iemand met een afkomst of met een verblijfsvergunning van één van deze landen, mag ongelimiteerd reizen.

Wat er nodig is voor het aanvragen van een visum, dat verschilt per land. Voor een visum India aanvragen is het bijvoorbeeld verplicht om een paspoort te hebben, een pasfoto en een verschillende documenten. Voor de meeste landen geld dat er een pasfoto en een paspoort ingeleverd horen te worden,  naast een aanvraagformulier. Een visum kan bij de meeste landen niet bij aankomst aangevraagd worden. Dit hoort dus vooraf gedaan te worden. Omdat het een aantal weken tot maanden kan duren om een visum goedgekeurd te krijgen, is het belangrijk om tijdig de visum aan te vragen. Een visum aanvragen kost geld. Bij een visum Suriname, wanneer deze aangevraagd wordt via visum-legalisatie.nl, komt ongeveer €85 per persoon.

Hoe werkt het?

Een visum aanvragen is niet moeilijk om te doen. Het kan zelfs gemakkelijk online gedaan worden! De eerste stap is om de benodigde gegevens in te vullen. Deze gegevens zijn bijvoorbeeld het reisdoel (zakelijk of toerisme), de geplande aankomstdatum, e-mailadres en telefoonnummer, woonadres en verblijfplaats en of de verschillende documenten aanwezig zijn. Daarna is het tijd om af te rekenen en afwachten totdat de visum wordt goedgekeurd.

Visum types

Er bestaan multiple, double of single entry visa. Een multiple entry visum is voor de reiziger die vaker naar de plek van bestemming reist. Zij kunnen het land binnen komen zolang de visum geldig is. Een double entry visum is voor de reiziger die het land maar twee keer wil bezoeken. Een single entry visum is om een enkele keer het land binnen te komen. Om nog een keer binnen te komen, is er een nieuw visum nodig.

Een visum aanvragen is niet moeilijk om te doen, maar het kan wat verwarrend zijn met de verschillende regels per land. Doe dus tijdig onderzoek naar wat er nodig is zodat er geen zorgen zijn tijdens de vakantietijd.

Leave a Comment on Een visum?

Geef een reactie