Met de huidige gasprijzen is het niet zo verwonderlijk dat heel veel mensen nu elektrische haarden kopen. Je kunt elektrische haarden kopen die niet van open haarden te onderscheiden zijn, maar die veel schonere lucht uitstoten dan een open haard. Een gashaard, die voorheen ook nog veel werd gebruikt, is nu simpelweg te duur om te gaan stoken. Het wordt verwacht dat de gasprijzen de komende winter nog een stuk verder omhoog gaan. Het is daarom slim om zoveel mogelijk zaken op elektriciteit aan te schaffen. Zij zijn nu echt de investering wel waard. Elektrische haarden kopen is maar één van de vele maatregelen die je kunt nemen.

Elektrische haarden kopen doe je juist nu

Het is nog steeds erg warm buiten, maar je moet je nu echt al gaan voorbereiden op de herfst en de winter. Daarom ga je juist nu elektrische haarden kopen. Deze zijn er in veel soorten en maten en dus zijn ze ook nog eens een echte aanwinst voor je huis. Een elektrische haard zorgt voor een bijzondere sfeer. Ook is het belangrijk om er de komende winter, ondanks die hoge gasprijzen toch lekker warm bij te zitten.

Wat kun je nog meer doen om de energierekening te verlagen?

Je kunt de maatregelen zo groot of zo klein maken als je zelf wilt. Zo kun je ervoor kiezen om zonnepanelen te laten installeren om zo het gas voor een groot gedeelte vaarwel te kunnen zeggen. Maar dat is wel even een flinke investering. Wil je minder gas verbruiken, dan zijn er ook nog andere opties. Spreek met iedereen in huis een maximale douchetijd af. Zeg, maximaal 2 minuten wanneer je alleen even wilt afspoelen en maximaal 3 minuten als er ook haren gewassen moeten worden. Je kunt ook je gasfornuis vervangen door een elektrisch fornuis. En natuurlijk de verwarming een standje of wat lager zetten en een trui aantrekken wanneer je het koud krijgt.

Elektrische haarden zijn, by far, de mooiste oplossing

Het is niet leuk dat je moet bezuinigen, maar het is even niet anders. Gelukkig kun je elektrische haarden kopen om de pijn wat te verzachten. Deze elektrische haarden zijn schitterend om te zien en écht een aanwinst voor je huis. Als je dan moet besparen, dan liefst op een manier die je evengoed nog wat plezier verschaft. Elektrische haarden kunnen dat voor elkaar krijgen. Zie je het al voor je: op een schapenvacht, voor de elektrische haard, glaasje wijn erbij… Dat wordt een warme winter!

Leave a Comment on Elektrische haarden kopen is een goed idee!

Geef een reactie