Elk huis heeft wel een woonkamer en vaak brengen huiseigenaren in deze ruimte ook ontzettend veel tijd door. Samen tv kijken op de bank, een boekje lezen in een luie stoel of visite ontvangen tijdens een verjaardag; het gebeurt allemaal in de woonkamer! Sommige mensen hebben zelfs een woon- en eetkamer in één. Wil jij weten hoe je je woonkamer sfeervol inricht en hoe je deze vaak grotere ruimte knus en gezellig krijgt? Lees dan deze blogpost en laat je inspireren!

Alles begint met de juiste basis

Allereerst dien je te zorgen voor een juiste basis. Hierbij is de vloerkeuze bijvoorbeeld erg belangrijk. Een woonkamer wordt zwaar belast; er wordt veel gelopen, geschoven met meubels, geknoeid met eten en drinken enzovoorts. Daarom is het belangrijk om een vloer te kiezen die hier goed tegen kan. Ook is het belangrijk om een vloer te kiezen die gemakkelijk te onderhouden is en hiernaast is het ook belangrijk dat hij karakteristiek is en aansluit bij je woonstijl. Wist je dat kleuren veel invloed hebben op de beleving van een ruimte? Met donkere tinten lijkt je ruimte knusser, maar wel kleiner. En met lichte tinten oogt je ruimte groter en schoner. Ook heb je weer keuze uit warme of koele kleurtinten. Allemaal zaken om rekening mee te houden met het oog op het grotere geheel.

Wat is belangrijk bij het kiezen van meubels?

Wil jij lang kunnen genieten van je interieur? Dan is het belangrijk om te kijken naar de kwaliteit van je meubels. Ook is het belangrijk om voor meubels te gaan die bij elkaar passen. Dit kun je gemakkelijk doen door een bepaalde woonstijl uit te kiezen en je inrichting hierop te baseren. Wanneer je meubels bij elkaar passen zal je woonkamer een mooi geheel vormen en dit straalt gelijk rust en sfeer uit. Ben je iemand die van kleur houdt? Dan is het ook mogelijk om wat kleur in je meubels toe te voegen. Denk aan een mooi geschilderde kast of ga voor stoelen of een bank in een opvallende kleur.

Sfeervolle accessoires passend bij je woonstijl

Om je huis écht als een thuis te laten voelen, kun je spelen met verschillende accessoires. Kies een thema aan kleuren die mooi past bij de rest van je interieur. Probeer de kleuren ook weer op meerdere plekken terug te laten komen. Zo creëer je rust en wordt je woonkamer geen chaotische ruimte.  Daarnaast kun je gaan voor een mooi behang op een bepaalde muur. Denk aan een stoer betonlook behang of ga juist voor een bloemenbehang van Bricoflor. Welke stijl kies jij? 

Leave a Comment on Geef je woonkamer een nieuwe look met de tips uit deze blogpost!

Geef een reactie