Tegenwoordig zijn er ontzettend veel webshops die leuke artikelen aanbieden. De één nog mooier dan de ander. Dus om eruit te springen zal je iets moeten doen om je te onderscheiden. Een leuke manier daarvan is het netjes en creatief inpakken van je producten. Zo heb je ook minder kans op schade als je de producten goed verpakt.

Zakjes en doosjes

Bij het verpakken van je producten moet je elke keer weer de keuze afwegen tussen leuk verpakt en goedkoop. Immers, hoe goedkoper je iets kan inkopen, hoe meer winst je erop kan behalen. Daarentegen zal het product beter verkopen als het er leuk uitziet. Het is de kunst daar een balans in te vinden. Zo kan je dus de keuze maken om kleine, losse items te verpakken in doosjes of zakjes. Qua dozen zijn er allerlei soorten: met of zonder venster, rechthoekig, vierkant of rond, met magnetische klep of brievenbusdozen. Maar ook qua zakjes valt er veel te kiezen. Zo zijn er zakjes zonder sluiting, zakjes met gaatjes erin, puntzakken, papieren zakken, gripzakjes en zakjes met een plaksluiting. Wanneer je bepaalde items in een leuk zakje verpakt en je plakt er een mooie sticker op ben je niet heel duur uit en ziet het er toch leuk uit.

Wees creatief!

Hoe creatiever je bent met het verpakken, hoe leuker het wordt. Probeer daarbij eens buiten de box te denken, letterlijk. Zo kan je heel leuk een patatzak gebruiken om snoepjes in te verpakken, of je gebruikt een mooie glazen fles voor badschuim. Of misschien ben jij wel de persoon die een heerlijke low-budget parfum maakt, dat verpakt is in een stevige zak. Wat je tegenwoordig ook wel eens ziet: een verpakkingsdoos die je om kan toveren tot een prachtig kunstwerk. Zo zou je ook een stevige kartonnen ton kunnen gebruiken voor de wat zwaardere items, zodat men niet alleen het product zelf kan gebruiken, maar de ton ook nog eens. Goed voor het milieu. Of wellicht ben jij de uitvinder van herbruikbaar verpakkingsmateriaal?

Het zit hem allemaal in de details

Als je aandacht besteedt aan details, zal je zien dat dit zich terugbetaalt in tevreden klanten en meer aankopen. Een leuk strikje, een mooie waxzegel of gave stempels. Of je gebruikt een heel mooi lint. Deze leuke items kan je ook nog personaliseren met je eigen logo, zo maak je meteen reclame. Je kan het zo gek nog niet verzinnen of het is wel te vinden. Geef er je eigen draai aan.

Leave a Comment on Hoe kan je de producten van jouw webshop leuk verpakken?

Geef een reactie