Op het moment dat je in een auto wilt rijden, heb je verschillende mogelijkheden om voor te gaan. Zo is het mogelijk om een auto te kopen, maar je kunt er ook voor kiezen om een auto leasen. Een auto leasen kan in sommige gevallen erg voordelig zijn om voor te gaan. Dit komt omdat je hierdoor makkelijk een auto kunt rijden die je anders misschien niet kon betalen. Hieronder zullen we het eerst hebben over de verschillende vormen van lease.

Verschillende vormen van lease

Op het moment dat je een auto leasen wilt, kom je er achter dat er verschillende mogelijkheden zijn voor het leasen van een auto. Als eerste is het mogelijk om voor private lease te gaan. Dit is het leasen van een auto voor consumenten. Op het moment dat je niet onder een bedrijf werkt die een lease auto aanbiedt, is dit vaak de optie waar je het beste voor kunt gaan.

Ook is het mogelijk om te gaan voor zakelijke lease. Hierbij lease je een auto via het bedrijf waar je werkt. Het bedrijf waar je voor werkt, betaalt vervolgens namelijk een deel van het bedrag dat je leased. Als je een zakelijke lease auto ook voor privé gebruik gebruikt, moet je ook bijtelling betalen. De belastingdienst ziet dit namelijk als een extra inkomen. Hierdoor is het nodig om bijtelling te betalen. Dit is een soort belasting.

Verder heb je nog de operational lease. Dit is een speciale vorm van lease waarbij het bedrijf die een auto uitleent nog verantwoordelijk is voor het onderhoud van de auto. Hierbij moet je vaak extra kosten betalen hiervoor. Echter kan je dit wel een last van je schouders af halen. De risico's die je bij private lease hebt, heb je niet als je voor operational lease gaat. Hierom kiezen veel mensen voor operational lease in plaats van een andere vorm van leasen.

Voorwaarden van een auto leasen

Op het moment dat je een auto wilt leasen, krijg je vaak met een aantal voorwaarden te maken. Het is voor het bedrijf dat een auto uit leent mogelijk om deze voorwaarden zelf te bepalen. Dit komt omdat alles vast gesteld wordt in het contract. Op die manier is het voor beide partijen niet mogelijk om zich niet aan het contract te houden. Dat is natuurlijk ideaal. Op die manier weet als bedrijf en als leaser namelijk zeker dat de ander zich ook aan het contract houdt.

Leave a Comment on Kan ik een auto leasen?

Geef een antwoord