Jouw eigen tuin of stuk grond wil je natuurlijk zo goed mogelijk onderhouden. Daarom is het aan te raden om de tuin goed te verzorgen binnen alle seizoenen van dit jaar. Hierbij zal je de nodige tijd en aandacht moeten gaan besteden aan de tuin. Op deze manier kan je jouw tuin zo goed mogelijk gaan verzorgen. Toch is het soms mogelijk dat je in de tuin bezoek krijgt van bepaalde dieren en insecten waar je niet op zat te wachten. Als dat het geval is, is het aan te raden om deze op de juiste wijze te gaan bestrijden. Zo zorg je ervoor dat jouw tuin er in de best mogelijke staat uit blijft zien. Je kan last hebben van kleine insecten die bijvoorbeeld gaan vreten aan de planten en bloemen in de tuin. Daarnaast zijn er ook grotere beesten waar je last van kan krijgen. Eén van deze dieren is bijvoorbeeld de mol.

 

De mollen

Mollen zijn in de basis zeer nuttige beesten. Wanneer je bij jouw tuin last krijgt van mollen zal dat echter vervelend kunnen zijn. Vooral de molshopen van deze dieren veroorzaken vaak de nodige problemen. Op het gebied van insecten en andere kleine beestjes kunnen de mollen wel zeer nuttig zijn. Mollen eten namelijk veel insecten en spinnen. Hierdoor zullen jouw planten en bloemen in de tuin geen last krijgen van deze insecten. Toch kunnen de problemen van de mollen iets vervelender zijn voor je. De grond kan namelijk flink overhoop gehaald worden door de molshopen. Deze hopen in de grond ontstaan doordat de mol in jouw tuin gangen gaat graven onder de grond. Door het graven van deze gangen is het mogelijk dat de molshopen op het oppervlakte zichtbaar worden.

 

Bestrijden 

Het is mogelijk om mollen daarom te bestrijden bij jouw grond of in de tuin. Aangezien modder wel zeer nuttige beestjes zijn wil je ze natuurlijk op een diervriendelijke wijze kunnen bestrijden. Gelukkig is het zeer goed mogelijk om dit te doen op een veilige wijze, zonder de mollen verder in de problemen te brengen. De mollen bestrijden kan je bijvoorbeeld erg goed doen door een ultrasone verjager in de grond neer te zetten. Mollen werken veel met het gebruik van ultrasone geluiden. Zoals veel mensen weten zijn mollen namelijk voor het grootste deel blind. Ze kunnen dus niet goed zien maar wel kunnen zij erg goed horen. Wanneer je dus een ultrasone verjager bij jouw grond zal plaatsen, zal er een vervelend geluid voor de mollen gecreëerd gaan worden. Hierdoor graaft de mol liever in iemand anders tuin. 

Leave a Comment on Last van mollen bij jouw grond? Bestrijd ze op een diervriendelijke manier

Geef een reactie