Lampen bepalen enorm de sfeer in huis. Je kan tenslotte ook niet zonder. Lampen geven natuurlijk licht in de donkere dagen, maar ook heel veel sfeer. Maar met welke stijl kun je nu in je eigen huis die optimale sfeer benutten? Is dat met een industriële lamp of juist met een wat klassiekere lamp. Trends komen voornamelijk naar voren in de verschillende materialen en kleuren die gebruikt worden. Vandaag de dag zien we heel veel matzwart en gouden tinten. Wat je ook veel terugziet komen is een troebel soort glas met een smokey effect. Hierbij wordt vaak een zilveren of een gouden laag gecombineerd wat enorm trendy is.

Spots voor elk huis

De meest trendy spots van het moment zijn de industriële spots. Hij is stoer, maakt je huis helemaal compleet en is eenvoudig te combineren met andere lampen. Heb je een strakke bank? Ga dan voor wat contrast en plaats een stoere spot als leeslampje. Een spot is niet alleen praktisch, maar ze bieden nog veel meer voordelen. Over het algemeen zijn de spots draai- en kantelbaar. Hierdoor kan je ze gemakkelijk in de juiste positie plaatsen. Ze zijn ook nog eens te plaatsen op bijvoorbeeld het toilet of in de inloopkast voor een net wat stoerdere look. De spots zijn ook verkrijgbaar als dimbare spots. Ook een dimbare spot biedt voordelen. Zo bepaal je nog beter de sfeer in de kamer waarbij het licht juist feller of zachter kan zetten. Hoe feller het licht, hoe praktischer. Zo krijg je eindelijk een keer die puzzel af!

Plaatsen van de spots

Wanneer je de industriële spots wilt plaatsen, houd er dan eerst rekening mee dat de stroom uitgeschakeld staat. Bepaal hierna wat de plaats wordt van de spotjes. Plaats een spot minstens 60 cm boven een voorwerp en houd 30 cm ruimte over tussen de twee spots.

Bepaal nu de grootte van het gat waar de inbouwspots straks in worden verwerkt. Vervolgens zaag je de gaten uit met een grote gatenboor in het plafond. Maak – voordat je het verlaagde plafond sluit – een extra stopcontact. Strip de draden bloot en monteer het snoer met behulp van een kroonsteentje aan het lichtpunt in de kamer. Zo kun je straks de spots bedienen met een schakelaar van het lichtpunt.

Controleer nu of de spots goed vast zitten. Alles gecheckt? Zet dan nu de stroom weer aan en geniet van de prachtige spots die de sfeer in je huis bevorderen.

Leave a Comment on Met deze lampen is er voor ieder huis wat wils

Geef een reactie