Wanneer je wat ouder begint te worden, dan is dat natuurlijk erg vervelend. Bepaalde zaken gaan ook steeds moeilijker. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan het ophalen van wat suiker bij de buurman, maar ook het doen van boodschappen. Het kan ook voorkomen dat je niet meer goed kan traplopen en dat kan erg gevaarlijk zijn. Je kan namelijk uit balans raken en ten val komen. Op een oudere leeftijd is dat erg gevaarlijk en is het dus belangrijk om zo snel mogelijk een traplift aan te schaffen. Een traplift kan je namelijk veilig naar de boven- of benedenverdieping brengen. 

 

Is een traplift wel geschikt voor mijn woning?

Bedrijven die zich bezighouden met het verkopen van tweedehands trapliften, krijgen vaak de vraag of een bepaalde woning wel geschikt is voor een traplift. Het maakt eigenlijk niet uit wat voor woning je hebt, elke woning is namelijk geschikt voor een traplift. Een van de weinige eisen is dat er natuurlijk een trap aanwezig is, dus een traplift kan niet in een bungalow geplaatst worden. Ook als je een kromme of een steile trap hebt, is het mogelijk om een traplift te plaatsen. Dat heeft ermee te maken dat een traplift op maat gemaakt word. 

 

Wat kost een traplift?

Een van de grootste nadelen van een traplift kopen, is dat een nieuwe traplift erg prijzig is. Als je afhankelijk bent van een AOW uitkering, dan kun je natuurlijk niet 123 duizenden euro’s op tafel leggen en dat is te begrijpen. Toch is het belangrijk dat er zo snel mogelijk een traplift in jouw woning komt te staan. Een van de betere keuzes die je kunt maken, is het aanschaffen van een tweedehands traplift. Een tweedehands traplift verkeerd namelijk vrijwel altijd in uitstekende staat. Dat heeft er dan ook mee te maken dat de onderdelen van de traplift gereviseerd zijn. 

 

Een vergoeding voor de traplift

Het kan natuurlijk ook voorkomen dat je de aanschafprijs van een tweedehands traplift niet kan betalen als je afhankelijk bent van een AOW leeftijd. Dat is goed te begrijpen, want ook kost een tweedehands traplift duizenden euro’s. Het is dan belangrijk om eens in gesprek te gaan bij de gemeente, want je kunt aankloppen bij het WMO-loket voor een mogelijke traplift vergoeding. Een van de grootste voordelen hiervan, is dat de gemeente vrijwel akkoord gaat met de vergoeding die je kan aanvragen. Zij begrijpen namelijk ook dat het erg belangrijk is dat je zo snel mogelijk een traplift in je woning laat plaatsen.

Leave a Comment on Wanneer is het nodig om een traplift aan te schaffen?

Geef een reactie