Tegenwoordig levert sparen niet veel meer op, maar het is wel verstandig om wat geld achter de hand te hebben voor als je bijvoorbeeld met pensioen gaat. De spaarrente loopt langzaam weer omhoog, maar misschien kun je je spaargeld beter op een andere manier onderbrengen. In deze blogpost lees je verschillende opties voor je spaargeld. 

Beleggen in goud 

De meest bekende optie is natuurlijk beleggen. Dit kan best wel intimiderend zijn, maar er zijn verschillende bedrijven die je hierbij kunnen helpen. Beleggen over de lange termijn is een goed idee. Hiermee behaal je de beste resultaten. Er is zelfs gebleken dat als je ten minste 20 jaar je geld belegt er kans is op wel 100% resultaat. Je kunt beleggen bij bijvoorbeeld DEGITO of Brand New Day. 

Goudbaren kopen kan ook een goede optie zijn. Dit komt omdat goud eigenlijk alleen maar zal stijgen in waarde. In plaats van goudbaren kun je ook een goud munt kopen. Munten zijn makkelijk verhandelbaar en je kunt ze uit verschillende landen kopen. Om erachter te komen wat voor jou de beste optie is kun je het beste langsgaan bij een inkoopkantoor. 

Investeren in je eigen ontwikkeling 

Een andere goede manier om je spaargeld te investeren is onderwijs en ontwikkeling. Dit kan van pas komen als je je graag wilt omscholen of wilt bijleren. Wil je voor jezelf beginnen dan zou je ook een cursus in online marketing kunnen volgen. Zodra je diploma binnen is kun je je nieuwe kennis gebruiken om zo meer geld te verdienen.  

Spaargeld gebruiken om je huis te verduurzamen 

Het verduurzamen van je huis is altijd slim om te doen. Met zonnepanelen verdien je al gauw zo'n €600 per jaar terug. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om je huis goed te isoleren wat ervoor zorgt dat je minder stookkosten kwijt bent. Investeer je in vloerisolatie dan levert dat algauw zo'n €150 per jaar op. Dakisolatie daarentegen zorgt voor zo'n €500 per jaar.  

De laatste originele optie is het aankopen en vervolgens weer verhuren van een vakantiewoning. Naast dat je de vakantiewoning verhuurt, kun je er zelf ook gebruik van maken in de vakanties. Dat scheelt weer een paar duizend euro in de zomervakantie. Je kunt kiezen voor een vakantiewoning op een park, waarbij het park de woning voor jou verhuurt, of om dit zelf te doen. Tel uit je winst!  

Leave a Comment on Wat kun je doen met je spaargeld 

Geef een reactie