Je hebt waarschijnlijk wel eens van epoxy gehoord, het is namelijk helemaal hip en voor doe-het-zelvers niet meer weg te denken. De toepassingen van epoxy zijn eindeloos, daarom is er altijd wel een leuk project te beginnen met epoxy. Nu het weerbericht voorlopig nog vol staat met kou, regen en wind zullen we ook de komende periode veel tijd binnen doorbrengen. Daarom leent deze periode zich er perfect voor om je creatieve handschoenen aan te trekken een een bijzonder DIY project te beginnen met epoxy. Epoxy bestaat uit hars en verharder dat, zodra je deze componenten hebt gemengd, volledig uithard. Hierdoor kun je er verschillende kunstwerken mee maken. Mogelijk heb je nog een extra UV-blocker nodig zodat de epoxy niet na verloop van tijd geel wordt door zonlicht. Drie projecten die je kunt gaan starten bespreken wij in dit blog met je.

Sieraden

Je eerste resin art project kun je in het teken van sieraden zetten. Omdat epoxy helemaal uithard kun je hier stevige sieraden mee maken die tijden mee zullen gaan.  De epoxy giethars is doorzichtig, helder en oplosmiddel vrij. Met een siliconen mal kun je de epoxy in de gewenste vorm gieten. Voeg bijvoorbeeld bloemen, steentjes of glitters toe om de sieraden te laten stralen. Zorg wel dat je gebruik maakt van gedroogde bloemen. Met een pipet breng je de epoxy aan in de mal en met een pincet kun je de voorwerpen op hun plek leggen. Ben je niet zo handig te werk gegaan, dan kun je weer lijmen met epoxy lijm. Zo kun je bijvoorbeeld unieke kettingen en oorbellen maken waar je ongetwijfeld de show mee zult stelen.

Riviertafel

Je hebt het waarschijnlijk wel eens voorbij zien komen, een riviertafel heeft een blad van twee houten delen waartussen epoxy is gegoten. Hierdoor lijkt het net of er een rivier door het tafelblad stroomt. Een prachtig kunstwerk waar je met je visite wel uren aan kunt tafelen. Met de juiste materialen en voorbereiding kun je zelf een riviertafel maken. Door een beetje blauwe of turquoise kleurstof toe te voegen aan de epoxy creëer je die ware rivierlook.

Bloemen bewaren

Waar epoxy ook veel voor wordt gebruikt, is het verwerken van bloemen in een kunstwerk. Zo kun je bijvoorbeeld de bloemen van een trouwboeket of rouwboeket jarenlang bewaren. Toch een fijne gedachte, in plaats van dat je de bloemen al na een paar dagen weg moet gooien. Knip de steel van de bloemen zo dicht mogelijk bij de kop af en laat de bloemen goed drogen. Dit doe je door ze in silicagel te leggen. Hierna giet je een laag epoxy in een mal dat je laat uitharden. Leg hier vervolgens de bloemen op en giet de rest van de mal vol met de epoxy. Laat ook dit uitharden en tada, je nieuwe woonaccessoire en mooie herinnering is daar!

Leave a Comment on 3x creatief met epoxy

Geef een reactie