Wil je een grote ruimte onderverdelen in verschillende kleinere ruimtes? Bijvoorbeeld om een grote zolder opnieuw in te delen en er verschillende kamers en badkamers van te maken? Dan zul je nieuwe wandjes moeten plaatsen. Het is voor binnenruimtes niet nodig om deze wanden op te metselen. Je kunt gipsplaten voor een wand gebruiken. Niet alleen de droge ruimtes kun je met gipsplaten voor een wand maken, maar ook natte ruimtes, zoals een badkamer. Je kunt hiervoor heel goed de gipsplaten van Bouwmaat gebruiken. Deze kan je online bestellen of zelf halen in één van de vele vestigingen van Bouwmaat in Nederland.

Gipsplaten voor een wand zet je niet zomaar los neer

Om gipsplaten voor een wand te plaatsen, zul je wel wat voorwerk moeten doen. Alles valt of staat natuurlijk bij het meten. Heb je alles gemeten? Dan is het tijd om een raamwerk te plaatsen van balkjes van, bijvoorbeeld, vurenhout. Dit hout hoeft niet behandeld te worden als je het toepast in een droge omgeving. Zorg dat de onderlinge afstand tussen de balken zo is dat je er goed gipsplaten voor een wand tegenaan kunt plaatsen. Hiervoor gebruik je speciale gipsplaatschroeven. Deze zorgen voor een gladde afwerking van de uiteindelijke wand.

Gipsplaten kunnen op verschillende manieren verwerkt worden

Heb je eenmaal een gipswandje geplaatst? Dan wordt het tijd voor de afwerking. Het is daarbij wel verstandig om eerst de naden tussen de platen te dichten met speciale tape en de deukjes van de schroeven bij te werken met, bijvoorbeeld, plamuur. Is alles glad en droog? Dan kun je de wand afwerken zoals jij dat wilt. Wil je de wand behangen? Geen probleem! Wil je de wand behandelen met verf? Pak de roller en de muurverf en maak die wand mooi! Wil je de gipswand betimmeren met hout of bekleden met steenstrips? Het kan allemaal!

Ook geschikt voor de badkamer

Toegegeven, voor de badkamer heb je speciale gipsplaten nodig, maar dat hoeft geen probleem te zijn. Kies dan de groene gipsplaten. Deze zijn waterafwerend en kunnen dus goed worden toegepast in een natte ruimte. Deze platen kunnen ook worden betegeld zodat er een mooi muurtje ontstaat in de badkamer. Heb je een grote gipsplaat en moet daar een hoek uit of een stuk af? Dan heb je, behalve een scherp mes, geen gereedschap nodig. Gipsplaten kunnen heel gemakkelijk op maat worden gemaakt. Het is wel verstandig om zo groot mogelijke delen te gebruiken. Deze zijn beter te bevestigen en geven minder gedoe met het dichten van de naden.

Leave a Comment on Gipsplaten voor een wand bestel je gewoon online

Geef een antwoord