Bij het aanschaffen van een nieuwe fiets komt u voor veel keuzes te staan. Dit zijn erg veel keuzes, soms komt het voor dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Lees daarom vooral verder als je meer wilt weten over keuzes maken bij het aanschaffen van een fiets en de verschillende opties die er zijn. Een fiets kopen kan namelijk voor veel stress zorgen. 

Verschillende soorten gewone fietsen 

De laatste jaren zijn er steeds meer soorten fietsen en fietsmerken bijgekomen. Dit maakt de keuze voor een nieuwe fiets niet makkelijker. Allereerst is het handig om te bepalen wat voor soort fiets u wilt. Denk hierbij goed na over de volgende punten. Waarvoor je de fiets gaat gebruiken en welke afstanden je gaat fietsen. Dit zijn de belangrijkste punten om te bepalen welke fietssoort het meest geschikt is. Als je de fiets veel gaat gebruiken voor korte afstanden om soepel door het stadverkeer te bewegen. Is het handig om te kiezen voor een stadsfiets, van basic tot sportief, van klassiek tot trendy, voor iedereen is er een geschikte stadsfiets naar keuze. Verder zijn er transportfietsen, stoer, stijl en robuust om grotere afstanden te fietsen met bagage. Deze fietsen hebben veel bagageruimte aan de voor- en achterkant van de fiets. Als je kleine kinderen hebt die nog niet zelf kunnen fietsen is het handig om een fiets te nemen waar eenvoudig een voor- en of achterzitje kan worden geplaatst. Daardoor fiets je met de kinderen overal naar toe en komen jullie veilig op bestemming aan. Voor ouders met kinderen is er ook nog een andere optie, de bakfiets. Hierin kan je gemakkelijk je kinderen, maxi-cosi’s, boodschappen en allerlei andere bagage in kwijt. Het enig nadeel is dat het meer ruimte in neemt in de schuur. Als je kinderen wel al beginnen met fietsen zijn er ook kinderfietsen verkrijgbaar. Hier kunnen ook nog zijwieltjes aan worden bevestigd om ze te leren fietsen. Om vervolgens de zijwieltjes eraf te halen, zodat ze op hun eerste fiets zelf veilig naar school kunnen fietsen. Als je veel onderweg bent met het openbaar vervoer en wil je een fiets voor het woon- werkverkeer. Dan kan een vouwfiets ideaal zijn, compact, praktisch en draagbaar. Dit zijn fietsen voor dagelijks gebruik, de gewone fietsen. Als u opzoek bent naar fietsen voor het sporten, dan moet u zoeken bij de sportieve fietsen. Er is ook de mogelijkheid om een combinatie fiets te nemen een hybride fiets. Deze fiets is zowel voor dagelijks gebruik fijn als voor sportief gebruik.

Fietsmerken

Naast de verschillende fietssoorten zijn er per fietssoort ook verschillende merken die de fiets verkopen. Zo is vaak elk fietsmerk in een bepaald onderdeel van de fiets het best of staat het fietsmerk bekend om een bepaalde eigenschap van de fiets. Er zijn veel goede fietsmerken het is puur eigen voorkeur, smaak en soms budget welk fietsmerk het meest geschikt voor jou. Wees daarom niet bang om advies te vragen in de winkel en maak vooral een proefrit. Zo kan je zelf voelen of de fiets fijn fietst en veel comfort geeft.

Leave a Comment on De verschillende opties bij het kopen van een nieuwe fiets

Geef een reactie