Veel bedrijven kunnen niets zonder heftruck. Denk bijvoorbeeld aan een groothandel in bouwmaterialen. Veel bouwmaterialen zullen binnen worden opgeslagen, in hoge stellingen. Het is dan niet te doen om daar iedere keer weer bij te klimmen via een laddertje om materialen te kunnen pakken voor een klant. Je gebruikt dan voor binnen een elektrische heftruck. Een elektrische heftruck geeft geen emissie en ook het geluidsniveau is een stuk lager. Hierdoor is de elektrische heftruck uitemate geschikt voor binnen. Sterker nog, een diesel heftruck mag binnen niet gebruikt worden.

Een diesel heftruck is echt voor buiten

Wanneer je een groothandel hebt in bouwmaterialen, dan is de kans groot dat je, behalve een magazijn, ook een buitenplaats hebt waar je materialen kunt opslaan. Denk dan aan grote bigbags met grind of zware pallets met bakstenen of terrastegels. Deze zaken hoeven niet binnen te worden bewaard. Maar zullen wel van tijd tot tijd moeten worden verplaatst. Bijvoorbeeld wanneer een klant een grote pallet met materialen bestelt. Je kunt dan heel goed gebruik maken van een diesel heftruck. Een diesel heftruck is perfect voor buiten. Deze heftrucks zijn heel sterk en kunnen gigantische gewichten tillen. Een pallet met bakstenen is geen enkel probleem voor een diesel heftruck.

Wat als je een nieuw exemplaar nodig hebt?

Een heftruck gaat jarenlang mee. Maar het kan gebeuren dat deze op een gegeven moment niet meer doet wat 'ie moet doen. Dat komt, over het algemeen, net op een moment dat je niet zonder heftruck kunt. Je zult deze dus snel moeten vervangen. Het wachten op een gloednieuwe heftruck kan dan te lang duren. En dus is het een goed idee om te weten waar je moet zijn voor een gebruikt exemplaar. Je kunt online heel goed terecht om je te oriënteren op de verschillende mogelijkheden. Je kunt via de website contact leggen met de verkopende partij.

Ga kijken op locatie

Het is, zeker bij een grote uitgave als de aanschaf van een heftruck, een goed idee om deze werkend te zien. Om er zelf even op te rijden en mee te werken voor je deze aanschaft. Je kunt op deze manier goed beoordelen of de aangeboden heftruck echt iets voor jouw bedrijf is. Je kunt dan ook direct vragen naar alle papieren en controleren of het onderhoud op vakkundige wijze is uitgevoerd. Ben je tevreden? Dan kun je overgaan tot de aankoop. Je kunt met de verkopende partij een afspraak maken over het vervoer naar jouw locatie.

Leave a Comment on Een diesel heftruck is een echt werkpaard

Geef een reactie