Het gebruik van THC olie wint de afgelopen jaren steeds meer aan populariteit. De kans is dan ook groot dat je van mensen in je omgeving wel eens gehoord hebt dat zij deze bijzondere olie gebruiken. Veel mensen ervaren grote gezondheidsvoordelen van het gebruik van THC olie, dus er wordt steeds meer over gesproken en de olie wordt door steeds meer mensen zelf gemaakt. Ben jij nieuwsgierig geworden naar de voordelen en werking van THC olie? Lees dan snel verder om hier meer over te leren!

 

THC olie: wat is het?

THC staat voor tetrahydrocannabinol. Dit is een stof die voorkomt in de cannabisplant. Het stofje werd ontdekt in het jaar 1964 en is één van de werkzame stoffen uit de cannabisplant waar je als mens een high gevoel van krijgt. Veel mensen spreken van gunstige werkingen op hun gezondheid. Wist jij al dat THC olie ontstekingsremmend werkt? Ook kan de olie helpen om klachten zoals pijn, stress en angsten te verlichten. Mensen die last hebben van gespannen spieren of die een verlies van eetlust ervaren, kunnen ook veel baat hebben bij het gebruiken van deze olie. Toch kun je in Nederland vrijwel geen THC olie kopen. Dat komt doordat het wettelijk niet toegestaan is om THC olie te verkopen met meer dan 0,2% werkzame stof. THC olie die meer dan 0,2% werkzame stof bevat, valt onder de opiumwet. Wat veel mensen echter niet weten is dat THC olie met een lage concentratie werkzame stof toch al zeer positieve gezondheidseffecten kan hebben. Het is dan ook zeker het proberen waard.

De werking van THC olie

Overweeg jij om THC olie eens te gaan proberen of aan te schaffen? Dan is het belangrijk dat je vooraf weet wat je kunt verwachten van de THC olie werking. THC is nog altijd een psychoactieve stof en kan dus wat bijwerkingen met zich meebrengen. Gebruik je een THC olie met een lage concentratie THC? Dan is de belangrijkste bijwerking dat je er erg slaperig van kunt worden. Gebruik THC olie dan ook niet als je machines of zware apparatuur moet besturen, of als je bijvoorbeeld gaat deelnemen aan het verkeer. THC olie is ook niet geschikt voor dieren en/of kinderen. Gebruik je een THC olie met meer dan 0,2% werkzame stof? Dan kun je ook andere bijwerkingen ervaren, zoals het krijgen van eetbuien (de zogenaamde ‘vreetkick’) en het hebben van een ‘high’ of ‘stoned’ gevoel. 

Leave a Comment on Dit moet je weten over THC olie

Geef een reactie