Niet iedereen heeft het even goed getroffen op deze wereld. Gelukkig zijn er verschillende organisaties die zich inzetten voor de behoeften van mensen die het minder goed hebben. Zo zijn er non-profits die geld inzamelen voor bepaalde ziektes, arme gezinnen of ontwikkelingslanden. Deze blog gaat in op wat fundraising events zijn en waar je aan moet denken bij de organisatie van zo’n evenement. 

Wat is een fundraising event?

Voordat we dieper ingaan op de organisatie van een fundraising event, is het misschien goed om stil te staan bij wat fundraising events precies zijn. Het zijn evenementen die als doel hebben om fondsen te werven voor een maatschappelijk doel. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een sportdag voor basisschool kinderen en ouders die wordt georganiseerd om geld in te zamelen voor Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa). Door het hele land heen worden er dagelijks fundraising events georganiseerd. 

Stel een doel

Mensen vinden duidelijk vaak het fijnste wat er is. Daarom is het goed om een heldere doelstelling te hebben tijdens het fundraising event. Is er een bepaald geldbedrag dat je wil ophalen? Laat dit dan op een duidelijk manier zien aan het publiek. Druk het doel af op posters of laat de woordvoerder het doel benadrukken. Wat je ook doet, het hebben van een bepaald gelddoel is een uitstekend plan. Op die manier zijn mensen eerder geneigd om geld te geven. Ze kunnen immers zien dat hun geld rechtstreeks naar een bepaald doel gaat. Iedere euro helpt hier dichterbij te komen. 

Maak doneren makkelijk

Vaak zijn mensen wel bereid om een donatie te doen voor een maatschappelijk doel, maar is dit onnodig ingewikkeld. Zo komt het soms voor dat men eerst ergens een account moeten maken voor ze geld kunnen geven of dat ze alleen via creditcard een donatie kunnen doen. Organiseer jij een fundraising event? Zorg er dan voor dat het doneren eenvoudig is. Neem bijvoorbeeld collectebussen mee voor mensen die liever contant geld geven. Dit is vaak voor mensen op leeftijd een goede oplossing. Of installeer een slim systeem waarmee mensen via een tablet met hun pinpas binnen een paar klikken een donatie kunnen doen. Er zijn verschillende manieren waarop je het proces van doneren kunt vergemakkelijken. Denk hier dan ook goed over na voordat je het fundraising event laat plaatsvinden.

Voorzie mensen van hapjes en drankjes

Wil je mensen naar een fundraising event trekken? Dan moet je een toegevoegde waarde bieden. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan het serveren van hapjes en drankjes. Je zal versteld staan hoeveel supermarkten of horecaondernemingen bereid zijn om een fundraising event te sponsoren met eten en drinken. Het enige waar jij voor moet zorgen, is dat hier opslag voor is. Voor het opslaan van hapjes en drankjes kun je een horeca koelkast huren of misschien een horeca vrieskist. Zolang je alles maar koel kunt bewaren en er genoeg ruimte is voor het eten en drinken. 

Leave a Comment on Fundraising events

Geef een reactie