Wanneer je gebeten bent door een hond van iemand anders, dan heb je te maken met letselschade. Je hebt immers een verwonding opgelopen waar iemand anders, de hondenbezitter, verantwoordelijk voor is. Een hondenbeet kan leiden tot zware ontstekingen en daarom is het belangrijk dat je ook goed tegemoetgekomen wordt hiervoor. Je kunt daarom contact opnemen met een letselschade specialist. Wil je meer weten over wat je kunt doen nadat je gebeten bent door een hond? Lees dan verder! Let op schadevergoeding bij bedrijfsongeval is ook iets wat zeer vaak voorkomt. Het is in beide situaties aan te raden een letselschade advocaat Rotterdam in te schakelen.

De gevolgen van een hondenbeet

Een hond kan met grote kracht in de huid bijten. Het is daarom ook niet gek dat de hondenbeet kan gaan ontsteken. Je huid en het weefsel daaronder wordt namelijk flink beschadigd waardoor er bloeduitstortingen ontstaan. Deze bloeduitstortingen worden veroorzaakt doordat de bloedvaten bij de wond beschadigd zijn. Ook kunnen er veel bacteriën in de bek van een hond zitten. Deze bacteriën kunnen voor extra problemen zorgen waardoor het herstel nog langer gaat duren. Een hondenbeet is dus niet zomaar iets en het allerbelangrijkste na een hondenbeet is om meteen naar de huisarts te gaan. De huisarts zal vervolgens vaststellen hoe ernstig de beet is en zal vanuit daar actie ondernemen.

Alle zaken op orde hebben

Gebeten worden door een hond wil natuurlijk niemand, maar als het wel gebeurt moet je goed alle zaken op orde hebben. De schadevergoeding voor een hondenbeet kan door een letselschade specialist alleen worden geëist wanneer er genoeg informatie bekend is. Zo moet je dus de informatie noteren van eventuele getuigen. Zij kunnen je bijstaan en helpen een schadevergoeding te krijgen. Daarnaast moet je de eigenaar van de hond aansprakelijk stellen. Ook is het belangrijk dat je alle kosten die je maakt goed bijhoudt. Denk hierbij dus aan medicijnen die je moet slikken na de hondenbeet, maar denk ook aan ziekenhuisbezoekjes, de taxi die je misschien nodig hebt of andere bijkomende kosten. Als je al deze zaken goed bijhoudt dan kun je ook zo goed mogelijk worden geholpen door de letselschade specialist.

Letselschade specialist

Wanneer je een letselschade specialist inschakelt na een hondenbeet dan gaat hij of zij precies voor je uitzoeken hoeveel schadevergoeding je kan krijgen. Hierbij wordt er gekeken naar alle factoren die jouw leven na de hondenbeet belemmeren. Zo wordt jij zo goed mogelijk tegemoetgekomen na deze nare ervaring. Daarom is het dus een goed idee om altijd een letselschade specialist in je contacten te hebben staan!

 

Leave a Comment on Gebeten door een hond, wat nu?

Geef een reactie