Als je een eigen bedrijf hebt of een leidinggevende functie hebt bij een bedrijf, is de kans vrij groot dat je dagelijks op een kantoor te vinden bent. Wanneer jij dan degene bent die de verantwoordelijkheid over dit kantoor heeft, is het van belang dat je deze taak serieus neemt. Dat houdt verschillende dingen in. Zo is het bijvoorbeeld zo dat je ervoor moet zorgen dat alle medewerkers die als het ware onder jou werken het naar hun zin hebben op werk. Dat hoeft niet te betekenen dat je alles doet wat zij vragen, maar het is wel zo dat je moet kijken wat je voor ze kunt doen. 

 

In veel gevallen betekent meedenken met de werknemers simpelweg dat je samen kijkt naar welke oplossing voor iedereen het beste is. Het is bijvoorbeeld een goed idee om eens met alle medewerkers in gesprek te gaan over wat er nog zou kunnen veranderen aan het kantoor of de werkwijze. Natuurlijk hoef je hier niet per se mee akkoord te gaan, maar het is wel van belang dat je je best doet om in gesprek te blijven en de werkplek voor iedereen zo 

fijn mogelijk te maken. Het is bijvoorbeeld erg belangrijk dat er een goede sfeer hangt in het kantoor. In deze tekst vind je een aantal aanpassingen die je zou kunnen doen om deze te verbeteren. 

Plaats een aantal leuke kamerplanten

Dit klinkt misschien als een wat vreemde manier om meer sfeer in een ruimte te brengen, maar het aanbrengen van een aantal planten kan wonderen doen. Daar zijn verschillende redenen voor. Allereerst is het zo dat je de kamer er simpelweg een stuk gezelliger uit laat zien door een aantal planten aan te brengen in de kamer. Daarnaast stimuleren planten je ook nog eens om harder en beter te werken. Dat komt doordat planten ervoor zorgen dat er meer zuurstof in de lucht komt waardoor mensen beter kunnen nadenken en zich beter kunnen focussen. Je kunt daarom maar beter een ficus kamerplant of een pachira aquatica kopen

Geef je werknemers de mogelijkheid tot ontspanning

Het is een goed idee om je op kantoor niet alleen maar te richten op het werk dat je moet doen. Door je medewerkers de mogelijkheid te geven om tussendoor even te ontspannen, blijft de sfeer en de motivatie een stuk beter. Daarom kan het leuk zijn om zaken als een pingpongtafel of een voetbaltafel in een aparte ruimte van het kantoor te plaatsen zodat hier tijdens de pauzes gebruik van kan worden gemaakt.

Leave a Comment on Wat kun je doen om de sfeer in je kantoor te verbeteren?

Geef een reactie