Of je nu halsoverkop iets moet regelen voor een belangrijk evenement voor het cateringbedrijf waar je voor werkt, of je dit weekend weer met je foodtruck op een festival staat, jij hebt een koel bakwagen met laadklep nodig. Een bakwagen koeling; maar hoe regel je zo’n ding? En waar kan zo’n wagen allemaal voor ingezet worden? En… en… hoe werkt zo’n voertuig eigenlijk?

De inner workings 

Een gekoelde bestelwagen, bakwagen koelen of koel bakwagen met laadklep óf hoe het dan ook wil noemen, is eigenlijk precies wat de meerdere namen al suggesteren. Het is een bestelwagen, meestal een bestelbusje, waar in de muren en soms zelfs het plafond en de vloer van het laadgedeelte, koelelementen zijn ingebouwd. Dit verandert het laadgedeelte van een bestelwagen die bedoeld is voor koeling dus eigenlijk in een mobiele koelcel. Meestal wordt de temperatuur in een gekoelde bestelwagen laag gehouden door het rondpompen van verkoeld water via een klein motortje, eigenlijk net zoals reguliere centrale verwarming. Er kan ook weleens damp worden gebruikt, net als in koelcellen. Ook is de temperatuur in een bakwagen koeling handmatig te regelen; vaak is er een thermostaat waarmee jij als bestuurder en misschien wel eigenaar zelf kan bepalen hoe koud het is. Het ligt er natuurlijk maar net aan wat je vervoert; alles behoeft weer een andere temperatuur. 

Even plannen 

Het regelen van een koel bakwagen met laadklep is zo moeilijk nog niet. Maar voordat je de lokale gekoelde bestelwagen huurservice bereikt en er meteen drie besteld voor de komende week, bedenk eerst even hoeveel je er daadwerkelijk nodig hebt én wat ze voor je moeten kunnen vervoeren. Hoeveel moet je vervoeren en hoeveel daarvan moet gekoeld blijven? Én hoe gekoeld; het is belangrijk om van tevoren ook precies te weten op welke temperaturen je je goederen moet bewaren. Stel dat je enorm veel cupcakes, taarten of ander bakgerei moet vervoeren. Dan heb je misschien wel twee wagens nodig, omdat dingen elkaar natuurlijk niet mogen raken en alles wel goed aan moet komen op de bestemming. Voordat je dus halsoverkop dingen regelt, bedenk goed wat je allemaal nodig hebt. 

 

Een gekoelde bestelwagen is iets wat je als bedrijf of zzp’er, of voor iets anders, redelijk makkelijk kan regelen. Het is eigenlijk hetzelfde als een reguliere auto huren, maar dan met een koelcel in het laadgedeelte. Dus, denk goed na over je plannen en je budget en weet dat er een gekoelde bestelwagen voor je klaar staat. 

Leave a Comment on Gekoelde bestelwagen nodig?

Geef een reactie