Het is vaak een lastige opgave: ervoor zorgen dat je medewerkers nog beter gaan presteren. Want hoe pak je dit nou aan? Gelukkig zijn er verschillende manieren waarop je jouw medewerkers kan helpen om het beste uit hunzelf te halen, zodat jouw bedrjif zonder moeite alle doelen kan behalen.  Er zijn verschillende online platformen die verschillende tooling aanbieden om de prestatie van je medewerkers te verbeteren. Wij raden aan om vooral een kijkje te nemen bij Dialog waarbij de focus echt ligt op talentonwikkeling.

Inzicht krijgen in prestaties 

Allereerst is het erg belangrijk om iznicht te krijgen in de huidige prestaties van je medewerkers. Pas dan kun je achterhalen op welke gebieden verbetering wensbaar is en of dit haalbaar is. Nou is de vraag natuurlijk hoe je dit op een eenvoudige manier in kaart brengt. Simpel: de eerste stap van performance management is het gebruiken van een Vlootschouw. Dit is een methode waarbij de prestaties van werknemers op een gestructureerde manier worden geëvalueerd. Hierbij worden de sterke punten en zwakke punten van werknemers in kaart gebracht en worden er doelen gesteld om de prestaties te verbeteren. Door gebruik te maken van een vlootschouw kun jij zonder moeite in kaart brengen hoe jouw medewerkers momenteel scoren. Best eenvoudig toch? 

Feedback 

Wanneer jij inzicht hebt in de huidge prestaties van je medewerkers, is het tijd om de medewerker op de hoogte te stellen van zijn of haar score. Op deze manier kun je jouw werknemers laten weten hoe ze het doen en waar verbetering nodig is. Plan bijvoorbeeld een wekelijkse meeting in met iedere werkneemr om echt even de tijd te nemen voor een gesprek. Zorg er natuurlijk wel voor dat de werknemer zich niet ontmoedigd gaat voelen door te veel feedback te geven. Het is dan ook belangrijk om ook te benoemen wat al wel goed gaat. Bedenk voor het gesprek dan ook welke punten van feedback je wil geven en zorg ervoor dat er een goede verhouding zit tussen de negatieve en positieve feedback.  

Motiveren van werknemers 

Wil jij de prestatie van jouw werknemers verbeteren en hen motiveren? Vergeet dan zeker niet om regelmatig een compliment te geven. Wanneer werknemers zich gewaardeerd voelen zullen zij harder hun best doen om weer een compliment te kunnen ontvangen. Daarnaast kun je medewerkers motiveren door het bieden van uitdagende taken en kansen voor persoonlijke ontwikkeling. Het is ook belangrijk om open te staan voor ideeën en suggesties van werknemers. Werknemers moeten het gevoel hebben dat hun inbreng wordt gewaardeerd en dat ze een belangrijke rol spelen in het succes van het bedrijf. Pas deze tips gelijk toe en haal het beste uit jouw medewerkers! 

Leave a Comment on Hoe zorg je ervoor dat je medewerkers nog beter gaan presteren?

Geef een reactie