Ga je voor het eerst op jezelf wonen of heb je een nieuw koffiezetapparaat nodig? Dan kom je er al gauw achter dat er veel verschillende soorten apparaten en koffie zijn. Ga je voor gemak, of heb je liever een kop koffie van goede kwaliteit waar je iets meer tijd aan moet besteden? In dit artikel lees je alles over de verschillende apparaten en de bijbehorende koffie. 

Makkelijke en snelle koffie 

De meest makkelijke en snelle methode om koffie te zetten, is door middel van een koffiepad apparaat zoals de bekende Senseo of een apparaat dat cups gebruikt zoals de Nespresso of Dolce Gusto. Met één druk op de knop heb je binnen enkele minuten een lekker kopje koffie gezet. Maar, of dit nou echt kwalitatief de lekkerste koffie is? Met de pads en cups wordt er gebruik gemaakt van voorgemalen koffie. Deze koffie is van mindere kwaliteit doordat de aroma's bij het malen al vrijkomen en hierdoor tot wel 60% minder kunnen zijn dan bij koffiebonen die je zelf nog moet malen. 

Koffie waar je de tijd voor moet nemen 

Ga je verse koffiebonen bestellen dan weet je zeker dat je een kopje koffie hebt waar nog volop aroma's inzitten. Dit komt omdat je de bonen zelf maalt. Met deze methode ben je iets langer bezig, maar het resultaat mag er zijn! Het leuke van verse koffiebonen is dat je ze ook zelf kunt branden. Zo maak je je eigen blend, precies gebrand zoals jij het lekker vindt. Weet je echter nog niet goed welke koffiebonen je lekker vindt? Dan kun je een proefpakket koffiebonen bestellen. Zo kun je in je eigen tijd de verschillende soorten koffiebonen uitproberen en er zo achter komen welke je lekker vindt, en welke wat minder.  

En dan is er natuurlijk ook nog de ‘ouderwetse’ manier van koffiezetten, door middel van het koffiezetapparaat. Je doet een koffiefilter in het apparaat waar vervolgens voorgemalen koffie ingaat en drukt op de knop. Het duurt even, maar dan heb je wel een hele kan met koffie klaar. Ook bij deze methode van koffiezetten kun je verse koffiebonen prima gebruiken. Zorg er dan voor dat je een koffiemolen bij de hand hebt. Deze koop je eenvoudig online of in een fysieke winkel. Tot slot kun je ook koffiezetten met een cafetière. Dit is een glazen kan met een filter dat je langzaam naar beneden drukt zodra de koffie zo'n 4 minuten heeft getrokken.  

Leave a Comment on Koffiezetapparaten en de wijze van koffie zetten 

Geef een reactie