Op vakantie gaan is één van de fijnste dingen die er is. Het is een manier om even uit de dagelijkse sleur van het leven te gaan. Een vakantie zorgt voor rust in het hoofd en uitrusting van het lichaam. Natuurlijk is het daarnaast lekker om je in een andere omgeving te bevinden dan wat er dagelijks gezien wordt: huis, werk en de supermarkt. Zoveel voordelen aan vakantie en toch zijn er ook wat nadelen te vinden. Vakanties zijn bijvoorbeeld niet goedkoop en kosten vakantiedagen op het werk. Veel mensen willen daarnaast graag zo veel mogelijk in hun vakantie stoppen als mogelijk is. Zo zien zij veel van het land. Dit klopt natuurlijk als een bus, maar zorgt er wel voor dat de rust ver te zoeken valt. Wat is de perfecte oplossing om overal van te kunnen genieten? Een stedentrip!

De prijs

Een stedentrip is weggaan voor een aantal dagen. Waar een vakantie voor veel mensen twee weken zal duren, is een stedentrip een stuk minder dan dat. De prijs zal daarom ook fors minder zijn. Veel vliegtuigmaatschappijen en treinen hebben deals voor een retourtje voor een aantal dagen. Het ligt eraan hoe de stedentrip wordt ingedeeld, maar wordt er precies hetzelfde gedaan als wat er op een langere vakantie gedaan zou worden, dan is een stedentrip een stuk fijner voor de portemonnee.

Tijd

Omdat een stedentrip maar een aantal dagen is, is het een stuk makkelijk in te plannen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om donderdagavond weg te gaan en zondagavond thuis te komen. Dan hoeft er maar één vakantiedag ingeleverd te worden, wat voor een stuk minder hinder zal zorgen. Daarnaast zijn er, zeker in het eerste kwartaal van het jaar, meerdere vrije dagen door feestdagen. Hieromheen kan gemakkelijk een leuke citytrip geregeld worden.

Ook voor iedereen die snel last heeft van heimwee of het niet zo fijn vindt om een langere tijd weg te zijn van huis, is een stedentrip goed te gebruiken. Voordat je het weet, ben je weer in jouw oude, vertrouwde huis.

Aanbod

Overal rond de wereld zijn prachtige dingen te zien. Het wordt bijna teveel om overal op vakantie te gaan. Een stedentrip maakt het wat meer mogelijk. Drie daagjes Rome geeft bijvoorbeeld genoeg tijd om de grote, bekende bezienswaardigheden te zien.

Niet iedereen vindt het nodig om alles rond der wereld te zien. Dan is een citytrip goed om lekker even uit te rusten. Een half weekje bijslapen, luieren en genieten is precies wat er vaak nodig is om goed te kunnen ontspannen.

Geluk

Als laatste voordeel is het bewezen dat reizen gelukkig maakt en dat leuke dingen doen meer energie geeft. Een dipje kan zo uitgekomen worden met een citytrip, nieuwe dingen zien of proberen en wanneer iemand zich in een andere omgeving bevindt. Dit klinkt toch heerlijk!

Leave a Comment on Tijd voor een vakantie!

Geef een reactie