Den Haag is een zeer grote stad en het is vaak vervelend om een auto te hebben in een grote stad als Den Haag. Er is namelijk veel verkeer en je hebt veel stoplichten. Daarom maken steeds meer hagenezen gebruik van de fiets of scooter want je kan je dan namelijk sneller verplaatsen door het centrum van Den Haag. Ook heeft Den Haag een uitstekende tram- en treinverbinding die goed gebruikt word. De meeste hagenezen reizen dagelijks met de tram of met de trein. De tram komt namelijk in de meeste drukke straten en daardoor zijn er overal wel tramstations. De tram is ook een goedkopere alternatief voor het huren van een auto of het bezitten van een auto. 

Auto huren in Den Haag

Als niet over een auto beschikt en toch een auto nodig hebt, is het handig dat er autoverhuurbedrijven bestaan. Het huren van een auto is tegenwoordig zeer simpel en je kan al vaak een huurauto vinden bij jou in de buurt. Dit zijn vaak de zogenoemde deel auto’s. Deze auto’s staan verspreid door heel Nederland, waaronder Den Haag. Als jij je registreert bij een aanbieder van huurauto’s kun je vrijwel direct gaan rijden. Je hoeft enkel de app te installeren en je rijbewijs te controleren. Als je registratie is goedgekeurd kan je met de app ook de auto openen. Je betaald vaak per kilometer een vergoeding en de autohuur. Als je klaar bent met het huren van de auto dan kan je deze vaak op een afleverpunt inleveren of parkeren op een toegestane parkeerplaats. De volgende huurder kan de auto hier dan weer ophalen. Op deze manier zorgen aanbieders ervoor dat er altijd een deelauto bij jou in de buurt is.

 

Auto leasen of kopen?

Als je vaker een auto gaat huren is het misschien verstandiger om een auto te kopen of een auto te leasen. Je bespaart op langer termijn een aardig geldbedrag want het huren van deelauto Den Haag kan al vanaf 30 euro per dag. De maandelijkse kosten zouden dan gemiddeld 900 euro zijn. Dit is dan ook zonder brandstof en kilometer vergoeding. Als je budget het niet toelaat om een auto te kopen, dan kan je altijd nog een tweedehandse auto kopen via bekende handelsplaatsen. Ook zou je een goedkope auto kunnen leasen. Dit kan vaak al vanaf 100 euro en dan hoef je enkel alleen de verzekeringskosten, wegenbelasting en brandstof te betalen. 

 

Leave a Comment on Vervoersmogelijkheden in Den Haag

Geef een reactie