Douglas hout is een houtsoort die van nature een hoge duurzaamheid en sterkte heeft. Het is een naaldhoutsoort afkomstig uit Noordwest-Europa. Door de gunstige eigenschappen is het zeer breed toepasbaar. Douglas hout heeft nog niet de status en bekendheid van houtsoorten als eiken, beuken of vuren. Maar het kan niet lang meer duren. Vergeleken met andere houtsoorten is Douglas houdt eenvoudig machinaal bewerkbaar. Boren en zagen gaat een stuk gemakkelijker dan in eikenhout. Douglas hout heeft een warme uitstraling door zijn rozige kleur en levendige vlamstructuur. Onbehandeld Douglas gaat zo’n 10 tot 15 jaar mee. Wanneer u het Douglas hout onbehandeld houdt vergrijst het door de jaren heen egaal en fraai. U kunt ook het houd behandelen met beits om vergrijzing tegen te gaan. Ondanks dat Douglas hout bekend staat om zijn hardheid behoort Douglas hout niet tot de categorie hardhout. Dit komt doordat Douglas hout van naaldbomen komt en deze vallen onder de categorie zachthout. 

Eigenschappen en assortiment van Douglas hout 

Douglas hout groeit steeds meer in populariteit. Dat komt door de volgende belangrijke eigenschappen. Het hout heeft een fijne tot matig grove nerf. Het is één van de hardste Europese naaldhoutsoorten. Het heeft een levensduur van 10 tot 15 jaar en is daarom erg duurzaam. Na droging wordt Douglas hout steeds harder. Verder is Douglas hout erg geschikt om te verlijmen en te bewerken, het hout staat bekent om zijn makkelijke bewerking en afwerking. Douglas hout is te herkennen aan de roodbruine kleur kernhout en geelachtige kleur spinthout en zal onbehandeld langzaam vergrijzen. Douglas hout kopen kan in verschillen afmetingen en vormen. Zo zijn er planken, balken, palen, vlonderplanken, dakbeschot en Zweeds rabat van Douglas hout beschikbaar. Ook kunt u de palen en planken in verschillende afmetingen krijgen. Ook kunt u kiezen voor de afwerking van het hout. Er kan gekozen worden uit geschaafd, fijn geschaafd en ruw. Zo kunt u eenvoudig gaan bouwen met de juiste maten en afwerking van het Douglas hout. Naast de natuurlijke kleur van het Douglas hout kunt u ook kiezen voor zwart Douglas hout. Dit kan een extra toevoeging zijn aan uw bouwwerk en zorgen voor een compleet andere sfeer.

Buitentoepassingen Douglas hout

Douglas hout wordt veelal gebruikt voor buitentoepassingen. Dit soort hout is namelijk goed bestand tegen verschillende weersinvloeden. Zo wordt het gebruikt in de bouw van veranda’s, pergola’s, vlonders tuinmeubelen, bruggen en schuttingen. De laatste jaren zien we ook een groei van het gebruik van Douglas hout bij de bouw van tuinhuizen en overkappingen. Door de warmte uitstraling van het Douglas hout creëert u direct sfeer in uw tuin.

Leave a Comment on Toepassingen van Douglas hout

Geef een reactie